Освітній хаб Фахового медичного коледжу в Івано-Франківську переміг на Педагогічному Оскарі 2023

Новини, Суспільство

За  результатами Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний Оскар – 2023» перше місце в номінації «Інноваційні моделі відкритої освіти.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Цифровізація освітнього процесу у закладі фахової передвищої освіти» здобула робота колективу фахового медичного коледжу ІФНМУ «Освітній хаб коледжу», пише

Освітній хаб в коледжі почали створювати ще восени минулого року. Це простір, де студенти можуть навчатися та вдосконалювати свої професійні навички. Серед переваг – налагодження організації навчання  та можливості долучатись до освітнього процесу всім зацікавленим незалежно від  їх місцезнаходження і часу.

«Навчання під час пандемії та війни спонукало нас до створення онлайн-платформи для самоосвіти або освітнього хабу на базі сайту університету. Поступово ми почали реалізовувати цей задум починаючи з медичного коледжу» — говорить директор коледжу Олександр Бульбук.

Цільовою аудиторією хабу є: студенти фахового медичного коледжу ІФНМУ галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальностей медсестринство, стоматологія, фармація; студенти медичного, стоматологічного факультетів ІФНМУ, студенти інших медичних закладів освіти.

Освітній хаб складається із титульної сторінки, на якій висвітлена загальна інформація про фаховий медичний коледж, Івано-Франківський національний медичний університет, цілі хабу тощо. Наступна сторінка «Медсестринство» створена для студентів спеціальності 223 Медсестринство. Для студентів створені віртуальні навчальні блоки, на яких розміщені відео і алгоритми проведення різноманітних маніпуляцій, тестові завдання, матеріали для підготовки до Крок М, посібники із тактичної медицини та ін.

«Ми плануємо збільшити освітній простір, збільшити кількість навчальних блоків, запросити викладачів інших закладів освіти, роботодавців до створення нових навчальних блоків, залучити іноземних партнерів та надати їм можливість розміщення навчальних матеріалів, ввести системи контролю знань», — каже Олександр Бульбук.

Ознайомитися з освітнім хабом можна за посиланням.


Довідково:

Педагогічний Оскар — це всеукраїнський конкурс, який проводить Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» за наукового супроводу Національної академії педагогічних наук. Його мета — вивчення та поширення інноваційних педагогічних  практик, створення необхідних умов  для творчого розвитку педагогічних  колективів  закладів  фахової  передвищої  освіти,  підвищення ефективності організації й управління освітнім процесом та забезпечення якості підготовки  фахівців,  сприяння  зростанню  професійної  майстерності педагогічних працівників.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.