Захисники назвали причини посилення штурмів росіян на лиманському та куп’янському напрямках

Війна, Новини, Політика

Російські загарбники посилили штурми на лиманському та куп’янському напрямках, щоб відтягнути сили захисників від дороги постачання та вийти на адмінкордон Луганщини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на співрозмовники “Української правди” в НГУ.

Зокрема, за даними джерел в одному з підрозділів НГУ, вдень, 20 червня, росіяни посилено штурмували українські позиції на Лиманському напрямку. Особливо в районі Діброви (12 км на схід від деокупованого Ямполя) та Серебрянського лісництва. “Від незначної частини позицій одному з новосформованих і не надто підготовлених  підрозділів ЗСУ довелося відступити”, – твержять джерела.

При цьому російські загарбники тиснуть по всій лінії від Куп‘янська до Лимана останні кілька тижнів.

Деякі військові припускають, що в такий спосіб окупанти хочуть відтягнути на цю ділянку фронту українські підрозділи, які наступають по флангах на Бахмутському напрямку.

Втім, джерела УП переконують, що мотивація дещо інша.

Так, росіяни наступають на Куп‘янськ, аби відсунути лінію фронту від дороги, яке йде через окуповані Троїцьке та Сватове й слугує для них основною дорогою постачання.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.