На Івано-Франківщині чоловіків призовного віку не зможуть госпіталізувати без дозволу ТЦК

Здоров'я, Новини, Суспільство

Згідно з рішенням ради оборони Івано-Франківської області, чоловіки віком від 18 до 59 років повинні прийти у місцеві військкомати. Також у медичних закладах тимчасово припиняють планові госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з територіальним центром комплектування.

А на блокпостах затримуватимуть усіх, хто не має документів, роз’яснив начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За рішенням ради оборони області керівникам місцевого самворядування та підприємств і організацій слід забезпечити виявлення військовозобов’язаних, які не перебувають на військовому обліку. Таких громадян слід скерувати в ТЦК.

“Департаменту охорони здоров’я ОДА, керуючись тимчасовими заходами, довести до закладів охорони здоров’я області своє рішення щодо тимчасового припинення планових госпіталізацій пацієнтів військовозобов’язаних без погодження з територіальним центром комплектування. Забезпечити щоденно до 11.00 інформування ТЦК за місцем розташування закладу охорони здоров’я про госпіталізацію військовозобов’язаних віком від 18 до 59 років у випадку надання їм ургентної невідкладної допомоги”, – цитує Глушков рішення ради оборони області.

Рішенню ради оборони області передував наказ «Про проведення загальної мобілізації» начальника Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Плитуса, який він підписав 13 червня.

Документ серед іншого передбачає, що військовозобов’язані чоловіки Івано-Франківської громади повинні звернутися до ТЦК та СП у 10-денний термін.

Також аналогічний наказ №475 від 5 червня 2023 року видав Івано-Франківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.