“У людей є недовіра”. У Косові люди протестували біля райвідділу поліції (відео+фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Активісти Косівського району 21 червня зібралися на протест біля косівського райвідділку поліції, з вимогою притягнути до відповідальності правоохоронців за бездіяльність.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Мітингувальники стверджують, що смерть 9-річної дівчинки в Кутах можна було б уникнути, якби поліцейські відреагували на попередній напад на жінку, який стався 30 травня 2023 року.

Так, учасники мітингу обурені, чому злочинця не притягнули до відповідальності за скоєним ним останній злочин.

“Публічність висловлює своє невдоволення тим, що відбувається тут сьогодні. У нас, як у громадських активістів були запитання, чому зловмисника не затримали”, – каже громадська активістка Юлія Таринська.

Зі слів організаторки протесту, у вівторок (20 – червня ред.) відбулась зустріч із начальником поліції Івано-Франківської області.

“Він надав нам відповіді на всі наші запитання, але це було приватно. Оскільки зйомки не було, громадськість теж хоче почути всю правду.

У людей є недовіра до поліції, а цього бути не повинно. Нам повинні пояснити, чому так сталось.

Прокурори чи юристи запевняють, що повинно бути так, поліцейські ж своєї вини не визнають, тут є спірні питання”, – каже громадська активістка.

Начальник поліції Івано-Франківщини — Сергій Безпалько запевнив громадськість, що вбивця дитини понесе максимальне покарання.

“Вчора суд прийняв рішення безальтернативного тримання під вартою, він з тюрми не вийде”, – сказав начальник поліції Івано-Франківщини.

Однак, громадяни обурюються, чому все ж таки ґвалтівника не затримали, коли той 30 травня напав на дружину військового з ножем, коли остання, з її слів, пішла до церкви поставити свічку за чоловіка.

Жінка отримала колені травми та численні гематоми та одразу звернулась до поліції. Правоохоронці тоді відкрили кримінальну справу, але не затримали чоловіка.

Активісти запитують, чи буде надана оцінка бездіяльності керівництва та працівників косівського райвідділку поліції.

Сергій Безпалько відповів, що він особисто призначив розслідування. Наразі проводять перевірку щодо законності діяльності співробітників.

Нагадаємо, 18 червня до поліції звернувся 40-річний мешканець смт Кути. Чоловік повідомив, що його 9-річна донька близько 15:00 години пішла до сестри, але так і не з’явилася там.

Дівчинка зникла, а її мобільний телефон знаходився поза зоною досяжності.

Працівники поліції відразу розпочали пошукові заходи, залучивши весь особовий склад Косівського районного відділу поліції.

Близько 21:30 поліцейські виявили тіло дитини з ознаками насильницької смерті в хащах на території селища. Неподалік знайшли і одяг дівчинки.

У ході досудового розслідування встановили, що до злочину причетний 34-річний родич.

Як з’ясували слідчі, фігурант того дня приїхав у гості до свого двоюрідного брата — батька дівчинки. Невдовзі дитина пішла до сестри, а чоловік рушив за нею. Фігурант запропонував скоротити дорогу і так заманив її у хащі. Там він зґвалтував і задушив дівчинку.

Поліцейські вилучили записи з камер відеоспостереження та оперативно встановили особу, причетну до вчинення тяжкого злочину.

За кілька годин підозрюваного, раніше судимого за злочини проти статевої недоторканості та проти власності, затримали в смт Кути.

Відомий на Прикарпатті громадський активіст, журналіст та юрист Ростислав Гудзінський у своєту відеоблозі розповів про згвалтування та вбивство 9 -річної дівчинки її дятьком раніше судимим за сексуальне насильство та згвалтування, а також розповів про проблеми з якими стикаються правоохоронці у профілактиці, документуванні та притягненні до відповідальності такої категорії злочинців.

@gudzinskiyrost♬ Dark, tense, movie, orchestra, 10 minutes(998819)

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.