З території Білорусі обстріляли прикордонників у Польщі (відео)

Війна, Новини, Політика

Майже щодня у бік польських прикордонників мігранти кидають каміння.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням RMF 24.

Декілька днів тому польських прикордонників вперше обстріляли з боку кордону Білорусі. Невстановлений предмет зі значною силою та швидкістю вдарив по машині прикордонників.

Поки невідомо, хто та з чого стріляв у польських офіцерів,

“Я не знаю, чи його (предмет, — ред.) випустили з якоїсь пневматичної зброї, але в будь-якому випадку він пройшов через бічне вікно машини і вилетів з іншого боку, пошкодивши ще одне вікно. Підкреслю, що в машині перебували двоє офіцерів, чиї життя та здоров’я опинилися під загрозою”, — описав інцидент полковник Аркадіуш Тівонюк з прикордонної служби.

Він додав, що майже щодня у бік польських патрулів кидають каміння мігранти, які перебувають на кордоні з боку Білорусі.

@gudzinskiyrost #польща #білорусь #белорусь #россия #украина #україна #обстріл #українапонадусе💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦 #ростов #запоріжжя #залужний🥰❤️ #перемога #путін #херсонцеукраїна❤️🇺🇦 #запоріжжяцеукраїна ♬ Epic Orchestra – Red Cat Blue

З початку року мігранти 1230 разів намагалися нелегально перетнути кордон. Однак слід зазначити, що на більш ніж 200-кілометровій ділянці кордону з Білоруссю вже є електронна система, яка фіксує такі спроби.

Як повідомили у Прикордонній службі Польщі, будівництво електронного бар’єру на кордоні з Білоруссю завершено. Система діє вздовж усього кордону – на 206 кілометрах території.

Минулого літа там з’явилася 5,5-метрова огорожа зі сталевих прольотів з колючим дротом, яка простягається на 186 кілометрів. Електронний бар’єр охоплює також ділянки, де огорожі немає.

Представник Прикордонної служби повідомив, що більшість мігрантів, які намагаються перетнути польський кордон, прибувають з Афганістану, Сирії, Сомалі, Ємену та Іраку.

Додамо, що прикордонники найближчим часом очікують на новий епізод кризи на кордоні з Білоруссю. Вже зараз як у Польщі, так і у країнах Балтії відзначається значне зростання кількості спроб нелегального проникнення іноземців на територію Євросоюзу.

Нагадаємо, проблеми з мігрантами на польсько-білоруському кордоні тривають вже не перший рік. У 2021 році мігранти багато разів намагалися прорвати кордон і проникнути до Польщі, відбувалися сутички та затримання. Білорусь усіляко сприяла дестабілізації ситуації.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.