Споживчий ринок Івано-Франківщини: які продукти подорожчали у травні 2023 року (схема)

Економіка, Новини, Суспільство

Інфляція на споживчому ринку у травні порівняно із квітнем на Прикарпатті становила 0,4%, з початку року — 3,4%, в Україні — 0,5% та 3,8% відповідно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Так, цьогоріч у травні приріст споживчих цін на 0,1—1,5% зафіксували у всіх регіонах України, за винятком Чернігівської області, де споживчі ціни знизилися на 0,2%.

На споживчому ринку області у травні порівняно з попереднім місяцем ціни на харчі та безалкогольні напої зросли на 1,0%.

Найбільше — на 9,1% — подорожчали овочі. На 2,9—0,8% зросли ціни на свинину, сир і м’який сир, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна та цукру, сметану, хліб.

Водночас на 19,8% подешевшали яйця, на 4,3–0,9% знизилися ціни на кисломолочну продукцію, сало, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, рис, молоко, макаронні вироби, соняшникову олію.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, зокрема на алкогольні напої — на 1,3%, тютюнові вироби — на 0,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,4%, зокрема на фармацевтичну продукцію — на 0,6%, амбулаторні послуги — на 0,3%.

Ціни на транспорт знизилися на 1,5% в основному через здешевлення палива та мастил на 2,7%.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028


Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.