Росія розпускає зеків зі “шторм-z”: виявилися неефективними – ГУР

Війна, Новини, Політика

Російське військове керівництво перегруповує залишки зеків із так званих штурмових рот “z”, які мають вкрай низьку боєздатність. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки Міноборони України .

 “На практиці окупаційні підрозділи (штурмові роти “z” – ред.), укомплектовані так званим “спецконтингентом”, показали вкрай низьку боєздатність.

Серед зеків-окупантів процвітає алкоголізм, мародерство, а також дезертирство – зокрема й через катастрофічні втрати”.

За інформацією ГУР, Росія перекидає залишки зеків із так званих штурмових рот “z” до “добровольчого корпусу” для доукомплектації.

Для цього військове керівництво РФ утворило спецкомісію, яку очолив заступник начальника штабу російських окупаційних військ в Україні генерал-майор Олега Польгуєв.

Розвідка повідомляє, що комісії видано наказ відібрати близько 2 тисяч осіб з числа “спецконтингенту”, провести з ними вишкіл на полігонах, розташованих на тимчасово окупованих українських територіях, та перекинути в зону бойових дій.

Для членів спецкомісії Польгуєва на окупованих територіях України передбачена посилена охорона, за дисципліною серед зеків-добровольців стежитимуть групи воєнної поліції РФ.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.