Ринок праці в Івано-Франківській та інших областях: кількість вакансій та кому найбільше платять

Економіка, Новини, Суспільство

Український ринок праці у травні продовжує набирати обертів, реагувати на зміни та демонструвати позитивні тенденції.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зокрема, за даними системи управління наймання Work.ua, у травні компанії розмістили 90 023 вакансії — зростання склало більш ніж 9%.

Разом з тим, у травні на ринок праці вийшло на 4% більше нових кандидатів, які створили чи оновили своє резюме, ніж у квітні.

У розподіленні за статтю: 56% кандидатів складають жінки, 43% — чоловіки. Це пов’язано, ймовірно, з тим, що частина кандидатів-чоловіків захищають нашу країну у лавах ЗСУ, хтось працює і не шукає роботу, частина може працювати неофіційно або вступили до вишів тощо.

Нових шукачів найбільше прибуло в регіони на заході України (чого раніше не спостерігалося): Закарпатську, Волинську, Тернопільську, Рівненську, Івано-Франківську області.

Переважно нові кандидати прибували за посадами: педагог-організатор, перекладач, промоутер, офіціант, менеджер з розвитку, full stack програміст, аніматор, модель, візажист.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.