В Івано-Франківську депутати закликали присвоїти звання “Герой України” двом загиблим бійцям (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Депутати Івано-Франківської обласної ради звернулися до Президента України, Верховної ради та Головнокомандувача ЗСУ з проханням надати посмертно звання “Герой України” прикарпатським військовослужбовцям Назарію Лугарєву та Артуру Пірусу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 22-ї сесії 9 червня 2023 року.

Пластун Назарій Лугарєв з початку повномасштабного вторгнення став на захист країни. Брав участь у боях в Запорізькій області як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ї механізованої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Загинув разом із двома побратимами зі своєї роти під час виконання бойового завдання поблизу міста Гуляйполе Запорізької області.

Доброволець Артур Пірус з початком повномасштабного вторгнення пішов захищати Українську державу від російських окупантів.
Наприкінці березня 2023 року загинув у бою за свободу та незалежність України на напрямку с. Шипилівка Луганської області.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.