Помер пацієнт: прокуратура оскаржила виправдувальний вирок щодо лікаря з Калуша

Кримінал, Новини

У березні 2023 року Калуський міськрайонний суд виправдав лікаря-анестезіолога Калуської ЦРЛ, якого обвинувачували у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

Його судили за ч. 1 ст. 140 КК України.

Встановили, що у травні 2014 року у приймальне відділення лікарні машиною центру екстреної допомоги доставили пацієнт з діагнозом «набряк Квінке». Пацієнта оглянув черговий терапевт, який встановив попередній діагноз: «гострий набряк невиясненої етіології».

У зв’язку з погіршенням стану здоров’я пацієнта госпіталізували у відділення анестезіології та інтенсивної терапії, а після огляду черговий лікар-анестезіолог констатував діагноз: «гострий набряк гортані невідомої етіології внаслідок отруєння невідомої етіології».

У ході проведення досудового розслідування було встановлено недоліки під час надання медичної допомоги. Вони свідчать про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником та недбале ставлення до них. Внаслідок недооцінки лікарем-анестезіологом важкості стану хворого настала клінічна смерть потерпілого.

Не погоджуючись із виправдальним рішенням суду, Калуська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду з вимогою скасування  вироку суду та засудження лікаря за ч. 1 ст. 140 КК України до визначеного санкцією статті покарання.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та скасував рішення Калуського міськрайонного суду, призначивши новий судовий розгляд справи.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.