Уже затоплені 8 населених пунктів і частина Херсона, триває евакуація − ОВА (фото)

Війна, Новини, Політика

Вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково у результаті підриву Каховської ГЕС російськими окупантами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в ефірі національного марафону новин та  Telegraм начальника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочко у Telegram.

“Станом на 7:30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка − це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона − це Херсонський район”.

 

Херсон
ФОТО З TELEGRAM МРОЧКА

Він додав, що на даний час організована евакуація мешканців даних населених пунктів автобусами до міста Херсон, далі до міста Миколаїв, а звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст України.

 

Херсон
ФОТО З TELEGRAM МРОЧКА

Голова ОВА заявив, що влада розуміє, що будуть підтоплені ще й інші населені пункти, і готова до цього.

Він додав, що всі старости, голови ОТГ проінформовані, збирають населення у визначених точках збору. У кожній громаді створено окремий штаб, який відповідає за свою територію.

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що на Острові продовжується евакуація з трьох пунктів збору. Він також опублікував фото з Херсона.

 

Херсон
ФОТО З TELEGRAM МРОЧКА

Пряма мова Мрочка: “Гідропарк і нафтогавань вже затоплено. Лежачих і маломобільних вивозимо до лікарень.

Якщо знаєте про наявність людей, які потребують допомоги з евакуації, прошу звертатися на гарячу лінію адміністрації чи писати мені в особисті повідомлення ФБ із вказанням номерів телефонів”.

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.