Кулеба обурився висвітленням підриву Каховської ГЕС у західних ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обурився тим, що деякі західні медіа натякають на можливу відповідальність України за підрив Каховської ГЕС.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

“Викликає обурення публікації деяких ЗМІ про те, що “Київ і Москва звинувачують одне одного” у руйнуванні Каховської дамби. Це ставить факти і пропаганду в один ряд”, – зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна зіткнулася з величезною гуманітарною та екологічною кризою.

“Ігнорувати цей факт означає грати в російську гру “не все так однозначно”, – додав Кулеба.

Вранці 6 червня Оперативне командування “Південь” повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

За словами Прокудіна, через п’ять годин вода досягне критичного рівня.

Раніше Кулеба назвав підрив Росією Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття.

Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич назвала руйнування Каховської ГЕС злочинним і безрозсудним. Президент Євроради Шарль Мішель шокований підривом, за його словами, це буде обговорюватися на червневому саміті ЄС.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.