У РФ розпочалися дискусії, хто відповідальний за успіхи в районі Мар’їнки – ISW

Війна, Новини, Політика

У російському інформаційному просторі акцент із дебатів про розподіл відповідальності за невеликі тактичні успіхи в районі Бахмута зміщується на триваючу наступальну операцію із захоплення Мар’їнки, йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на звіт ISW.

Повідомляється, що один відомий провоєнний блогер, пов’язаний з “Вагнером”, заявив, що підрозділи 150-ї та 20-ї мотострілецьких дивізій (8-ї загальновійськової армії Південного військового округу) та “ДНР” несуть головну відповідальність за успіхи навколо Мар’їнки. За його словами, 100-та бригада “ДНР”, батальйон “Спарта”, а також оперативно-тактичні групи “Каскад” і “Русич” також заслуговують на відповідальність за здобутки навколо Мар’їнки.

Зазначається, що дискусії щодо Мар’їнки збігаються з повідомленнями про прибуття чеченських сил, які візьмуть на себе відповідальність за Донецький фронт і завершать захоплення Мар’їнки та інших населених пунктів у цьому районі.

“Ці дискусії, ймовірно, спрямовані на те, щоб підірвати здатність Кадирова використовувати будь-які подальші тактичні здобутки для підвищення свого статусу і відновлення своїх воєнізованих формувань як основної нерегулярної наступальної сили після того, як сили “Вагнера” зазнали поразки і були відведені з лінії фронту.

Багато нерегулярних формувань, в першу чергу сили “ДНР”, служили на Донецькому фронті і можуть бути обурені спробою Кадирова взяти на себе відповідальність за будь-який успіх після місяців виснажливих наступальних операцій.

Дискусії навколо Мар’їнки також збігаються в часі зі скоординованим нападом чеченських командирів на спонсора “Вагнера” Євгена Пригожина, що викликало суперечки між чеченськими та “вагнерівськими” командирами про те, чиї сили були більш успішними в боях в Україні. Пригожин постійно підкреслював відповідальність “Вагнера” за тактичні успіхи у Бахмуті.

Інші нерегулярні сили, можливо, намагаються повторити цю інформаційну кампанію щодо Мар’їнки та інших міст України, ймовірно, конкуруючи між собою за прихильність з боку Кремля.

Захоплення Бахмута, незважаючи на те, що воно не дало жодних оперативних переваг, дозволило Кремлю представити російській громадськості, хоча б тимчасово, російську перемогу.

Захоплення Мар’їнки, населеного пункту з довоєнним населенням 10 000 осіб, що не має жодного тактичного чи оперативного значення, ймовірно, принесе Кремлю щонайбільше незначну інформаційну вигоду.

З початку повномасштабного вторгнення російські війська просунулися менше ніж на 2 км від контрольованої у 2014 році території навколо Мар’їнки, що свідчить про те, що вся ця розмова передчасна”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.