“Для нас важливо їх збільшувати”, – Руслан Марцінків про сховища в Івано-Франківську

Війна, Новини, Політика

Після трагічних подій у Києві, коли загинули люди, намагаючись потрапити до укриття, в Івано-Франківську перевірили сховища.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Відтак, як розповів міський голова в телемарафоні “Єдиних нових” місту важливо, щоб сховищ більшало.

“До 1 вересня ми поставили завдання, щоб максимально зменшити дві зміни навчання, бо через кількість місць у сховищах були проблеми”, – пояснює Руслан Марцінків.

Крім того, де не було підвальних приміщень, каже очільник, на перших поверхах роблять залізні ставні, такі вже є в дев’ятьох школах міста.

“За останній період часу, така практика добре себе виправдала. Це збільшує кількість місць для сховку дітей.

В освітніх закладах ситуація з укриттями не є ідеальною, але не погана, бо це праця. Так само й на комунальних підприємствах й поліклініках”, – додає Марцінків.

Однак, з його слів найгірша ситуація з укриттями в житлових будинках.

“Це й вчорашній об’їзд показав, й скарги людей. Укриття в житлових будинках захаращені,  люди викрали багато лампочок тощо.

Але, все одно – це наша відповідальність, ми маємо все зробити, аби бодай найменші укриття були готові”, – наголосив міський голова.

Набагато краща ситуація зі сховками на підприємствах та установах, очільник додає – там все під контролем.

“Ми ще раз нагадали керівникам про доступ до укриттів в будь-який час”, – додав Руслан Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.