Всі укриття та бомбосховища мають бути з безперешкодним доступом та у належному стані, – Віталій Ільчишин

Війна, Новини, Політика

Під час наради щодо функціонування укриттів в умовах воєнного стану в області за участю керівників профільних служб, начальників військових районних адміністрацій та голів територіальних громад наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт ОВА.

Посадовець акцентував на тому, що збереження людських життів у час війни – це те, що найбільше потребує уваги. Саме тому усі укриття, бомбосховища мають бути відкритими, коли звучить сигнал повітряної тривоги.

“Незалежно від часу доби чи місця розташування споруди, усі укриття та бомбосховища мають бути з безперешкодним доступом та у належному стані. Для безперебійного функціонування слід закріпити відповідальних осіб, котрі будуть зобов’язані слідкувати за станом укриттів”, – наголосив посадовець.

Своєю чергою начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький доповів, що на сьогодні в області придатні для укриття працюючого персоналу та населення 631 захисна споруда, у яких можуть укритись 117,6 тисячі осіб. А це 9 відсотків населення області. Також до фонду захисних споруд включено 1225 найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення загальною місткістю 266,76 тисячі осіб. Усього у 1856 захисних спорудах можуть укритися 30 відсотків населення.

Крім того, можна використовувати й близько 200 тисяч підвальних та інших заглиблених приміщень, які можуть вмістити майже 700 тисяч осіб. Так, всього на території області можна забезпечити укриттями понад 80 відсотків населення.

Важливо додати, що на офіційному сайті ОВА оприлюднена інформація щодо розміщення фонду захисних споруд.

Керівник головного управління ДСНС України в області Володимир Чернецький додав, що крім безперервного доступу до укриттів, важливим залишається їхній стан. Відповідальні особи мають тримати це питання на особистому контролі.

Начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, полковник поліції Сергій Безпалько зазначив, що за невиконання службових обов’язків щодо забезпечення стабільного функціонування захисних споруд є кримінальна відповідальність.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.