Не прийшов в пункт збору, бо мав погане передчуття: суд покарав чоловіка за ухилення від мобілізації

Війна, Кримінал, Новини

На Волині на рік ув’язнили військовозобов’язаного, який проігнорував повістку. У суді чоловік визнав провину та пояснив, що не прийшов в пункт збору, бо злякався.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Zaxid.net.

Тож він отримав реальний термін ув’язнення.

Як йдеться у вироку Любомльського райсуду, повістку чоловік отримав у січні цього року. Він повинен був прибути 25 січня за вказаною у документі адресою для вирушення та проходження військової служби. Втім, у пункт збору чоловік так і не прийшов.

На судовому засіданні він свою провину визнав і пояснив, що пункт відправки не прийшов «через власну боязкість».

Суддя Сергій Шеремета визнав чоловіка винним у порушенні ст. 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації), яка передбачає від трьох до п’яти років тюрми. Призначаючи вирок, суддя взяв до уваги декілька обставин.

«У судовому засіданні обвинувачений своєю поведінкою не проявив щирої волі змінити свою поведінку, не висловив почуття жалю, сорому або обтяжливості, не продемонстрував готовність внести зміни в своє життя за свій вчинок в умовах загрози безпеці держави.

На запитання суду про дії обвинуваченого при змодельованій ситуації — окупації ворогом території його місця проживання — останній нічого не вказав», — йдеться у вироку.

Зважаючи на те, що чоловік має позитивні характеристики, раніше судимостей не мав і те, що він «приніс громаді соціальну корисність», вирішили призначити менш суворе покарання, ніж передбачено статтею 336 ККУ. Відтак, чоловікові призначили рік ув’язнення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.