Прикарпатець виправдовував російську агресію: прокуратура передала до суду справу щодо чергового прихильника «руського міра»

Кримінал, Новини

До суду направили обвинувальний акт стосовно 38-річного жителя Верховинського району за фактом виправдовування та визнання правомірною російської збройної агресії проти України та глорифікації її учасників.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланням на пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

Його судитимуть за ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України.

За даними слідства, чоловік неодноразово поширював у соціальній мережі матеріали, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію.

У дописах та відео прославляв «рускіх героїв», називав їх «поколінням победітєлєй», а також надавав вкрай негативну оцінку українській владі.

Зловмисника затримали в порядку ст. 615 КПК України та обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.