На Івано-Франківщині відкрили центр компактного проживання для переселенців

Війна, Новини, Суспільство

У селі Красноїлля Верховинської громади відкрили центр компактного проживання для переселенців. У ньому можуть мешкати 55 людей. Прихисток розмістили у гуртожитку місцевого ліцею.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ.

Допомогла облаштувати центр Угорська екуменічна служба допомоги, повідомила Суспільному керівниця громадської організації “Громадський центр “Еталон” Леся Аронець.

“У будівлі є кухня, душова, холодильники, меблі й все інше для комфортного перебування. Проводимо швидкісний інтернет. Плануємо допомогти людям, які тут проживатимуть, із працевлаштуванням”, — розповідає Леся Аронець.

За її словами, відкрити центр допомагали міжнародні, громадські, волонтерські організації. Представники Угорської екуменічної служби допомоги зробили капітальний ремонт у гуртожитку, а також впорядкували систему водовідведення.

Оселитися у центрі компактного проживання планує харків’янка Лариса Ігнатова. Жінка — освітянка, викладає українську мову і літературу в університеті та школі. Лариса Ігнатова каже: обрала б для проживання Красноїлля тільки за те, що там жив і творив Гнат Хоткевич.

“Оскільки Гнат Хоткевич колись приїхав і створив гуцульський театр, так і я плекаю гуцульську культуру для того, щоб її знали не лише в Україні, а й у світі. До прикладу, творів Гната Хоткевича немає у шкільній програмі. Але я обов’язково даю їх для прочитання своїм учням”, — говорить Лариса Ігнатова.

На Івано-Франківщині Угорська екуменічна служба допомогла модернізувати п’ять центрів компактного проживання. Окрім того, угорські благодійники передавали переселенцям постільну білизну, посуд, електротехніку.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.