У Франківську віднайшли відеокліп гурту “Фантом-2”, який понад 25 років вважався втраченим (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську відшукали та відновили відеокліп мегапопулярного євроденс гурту “Фантом-2”, який понад 25 років вважався втраченим.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на Ратушу.

Пісня “Я досягну” увійшла до першого альбому “Зоряні війни”, що у 1996-му році продався тиражем понад 1 мільйон аудіокасет (і це лише офіційно!), а скільки мільйонів піратських копій було зроблено.

Відшукати цифрову копію цього відеокліру вдалося лише у травні 2023-го завдяки зусиллям Олега Ланяка, більш відомого як DJ Дира, котрий був адміністратором гурту та співавтором текстів пісень “Фантому-2”.

Відеокліп знято львівською ТРК “Міст” у 1997 році.

“Фантом-2” – неначе комета, що спалахнула на небосхилі української музики, але й так же швидко і згасла, залишивши незліченну кількість питань та спогадів по собі.

Дізнатися правду про культовий гурт, зануритися в атмосферу середини 90-х і згадати все, ви можна у фільмі, що змінить ваше уявлення про український кінематограф та запам’ятається на десятиліття вперед: https://www.fantommovie.com/.

Довідково

Гурт “Фантом-2” виник 1996-го року в Івано-Франківську та грав у стилі євроденс. Колектив швидко набув популярності. Історія дуету доволі романтична. Він складався з пари закоханих, двох колишніх лікарів — Романа Матіяша та Ольги Гречко. Вона — тендітна білявка, він — голомозий качок із татуюванням “F2”.

Популярність гурт швидко здобув після випуску пісні “Двоє”. Кліп на пісню неодноразово перемагав у хіт-параді “Територія А”. Роман говорив: “Натхнення їх тоді не полишало, пісні писалися самі”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.