На Прикарпатті виміряли радіаційний фон: в яких районах найбільший (таблиця)

Новини, Суспільство

Станом на 22 травня,  показник радіаційного фону становить від 0,11 мкЗв/год до 0,12 мкЗв/год.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Це не перевищує природний радіаційний фон для Карпатського регіону в межах 0,32 мкЗв/год)

Так, спеціалісти вимірюють у десятьох контрольних точках, які розташовані в окремих населених пунктах області.

Також фахівці Центру та відокремлених структурних підрозділів проводять щоденний моніторинг якості та безпечності питної води, яку подають населенню.

«На сьогодні не зафіксували перевищень мікробіологічних та санітарно-хімічних показників.

Вода відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПіН 2.2.4-171-10», — йдеться у повідомленні.

Тим часом найвищий радіаційний фон на Івано-Франківщині спостерігають в Івано-Франківську та Косові. Зокрема, він становить 0,12 мкЗв/год.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.