Російському генералу, який наказав “проривати” кордон на Харківщину, повідомили про підозру

Війна, Новини, Політика

Служба безпеки зібрала доказову базу на командувача 11 армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Андрія Рузинського та повідомила йому про підозру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на СБУ.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення він віддав наказ підпорядкованим підрозділам російських військ на “прорив” державного кордону України для захоплення Харківської області.

Під його командуванням загарбники окупували території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Для штурму українських населених пунктів на Харківщині він задіяв понад 4 тис. російських військових, які входили до складу окупаційного угруповання “Балаклія”.

Встановлено, що для ведення бойових дій проти Сил оборони загарбники використовували танки, ствольну артилерію, зенітно-ракетні комплекси та важкі вогнеметні системи “Буратіно” і “Солнцепьок”.

Водночас при плануванні та проведенні бойових операцій на території Харківської області цей російський генерал неодноразово залучав вогневі засоби ураження свого старшого командира – командувача Західним військовим округом ЗС РФ Зокрема, залучалася армійська штурмова авіація, ударні гелікоптери Мі-8 та Ка-52, а також розрахунки 300-мм РСЗВ “Смерч”.

За ведення агресивної війни проти України Кремль нагородив понад 1 тис. окупантів, які перебували у підпорядкуванні Рузинського.

А сам він отримав підвищення у військовому званні і був переведений для подальшої служби на територію Росії.

СБУ повідомила йому про підозру за статтею “Ведення агресивних воєнних дій, вчинене за попередньою змовою групою осіб”. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.