Лідери G7 завчасно узгодили спільне комюніке: підтвердили непохитну підтримку України

Новини, Політика

Очільники держав “Групи семи” в суботу узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії – за день до його завершення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на Європейську правду“.

У документі лідери G7 підкреслили, що вони “більш ніж будь-коли об’єднані в рішучості дати раду глобальним викликам сьогодення та прокласти шлях до кращого майбутнього” з дотриманням Статуту ООН і міжнародного партнерства.

“Ми вживаємо конкретні кроки, щоб підтримувати Україну стільки часу, скільки їй буде потрібно на тлі незаконної агресивної війни з боку Росії”, – підкреслюється в комюніке.

Лідери “Групи семи” підтвердили засудження Росії через її повномасштабну агресію проти України, що підважує основоположні норми, правила та принципи міжнародного співтовариства.

“Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку України стільки, скільки буде потрібно для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру”, – зазначили вони.

У комюніке згадується окрема заява лідерів G7 щодо України, ухвалена у п’ятницю, у якій вони зобов’язуються “посилити дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку України, збільшити ціну для Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля, і продовжувати протидіяти негативним наслідкам війни для решти світу, особливо для найбільш вразливих верств населення”.

Серед інших цілей, які зобов’язались узяти на себе лідери “Групи семи”, – посилення зусиль у сфері роззброєння та нерозповсюдження ядерної зброї, перехід до екологічно чистих джерел енергії, глобальна продовольча безпека та розбудова інфраструктури.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у суботу вранці прибув до Японії, де братиме участь у заходах у межах саміту “Групи семи”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.