Оздоровчо-туристичний відпочинок: чому всі їдуть у гори?

Новини, Суспільство, Туризм

Кожен хоче, щоб його відпочинок був не лише цікавим, а й корисним. Особливо це актуально сім’ям, які мають дітей. Усі батьки хочуть, щоб діти проводили більше часу на свіжому повітрі та зміцнювали своє здоров’я.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Саме з цієї причини катання на конях у «Воєводино» користується великим попитом. Верхова їзда позитивно впливає на формування витривалості та зміцнення здоров’я. Під час їзди у людини працюють усі групи м’язів, навіть ті, які рідко зачіпаються у звичайному житті. Поїздку верхи можна порівняти с фізичною активністю у спортивному залі.

Основне навантаження розподіляється між м’язами спини, преса, та стегон. Якщо вершник їде стройовою риссю, то активність можна порівняти з прогулянковим кроком, а якщо ви виберете галоп, то активність буде такою ж, як і під час бігу. Потрібно розуміти, що верхова їзда – це не про накачування м’язів як у спортзалі, а про підтримку їхнього здоров’я. Всі, хто приїхав у гори, не втрачають нагоди покататися верхи. Коні на Закарпатті контактні, тож навіть новачки впевнено почуваються.

Як верхова їзда впливає на здоров’я?

Є мало протипоказань, які забороняють займатися верховою їздою, але перелік позитивних впливів досить великий:

  • Поліпшення кровообігу та роботи ШКТ;
  • Рівномірне навантаження на вестибулярний апарат;
  • Можливість покращити координацію рухів;
  • Стабільна робота нервової системи;

Не варто забувати про те, що контакт із тваринами – вже великий крок у стабілізації нервового стану. Це важливо для дітей, адже з маленького віку, контактуючи з тваринами, у дитини формується позитивне мислення. Верхова їзда – це те, що потрібно дорослим та дітям, не тільки для фізичного, а й морального здоров’я. Усі коні на Закарпатті позитивно налаштовані до людей, тож боятися їх не варто. Уже після першої прогулянки, ви зможете помітити покращення самопочуття.

Що робити новачкам?

На Закарпатті туристам часто пропонують покататися верхи, але є багато людей, які ніколи цього не пробували. Не варто відмовлятися від задоволення, адже є інструктори, які не лише все покажуть, а й супроводжуватимуть вас під час поїздки. Деякі курорти пропонують тренування в загоні, інші на відкритій місцевості. Тут все залежить від обраного місця. Вже після першої поїздки новачки відчувають впевненість у собі. Один раз прокатившись на коні, і навчившись з ним контактувати, ви зрозумієте, скільки позитивних емоцій можна отримати за прогулянку.

Верхова їзда буде корисною у будь-якому віці, адже для дітей – це можливість розвивати витривалість, а для дорослих – підтримувати здоров’я. Якщо ви шукаєте курорт, на якому можна не тільки комфортно відпочити, а й покататися на конях, то ви можете обрати номер в https://voevodyno.com/ua/activities/stables/. Туристичний відпочинок дійсно може бути оздоровчим, якщо правильно вибрати курорт, і розважальну програму.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.