ЗСУ на бахмутському напрямку за добу просунулися на 150-1700 м − Череватий (відео)

Війна, Новини, Політика

Оборонці України просунулися вперед на бахмутському напрямку на відстань від 150 до 1700 метрів за добу, знищивши у боях 130 окупантів та взявши у полон 4.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону 18 травня.

“Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України… В ході боїв наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за добу від 150 до 1700 м вдалося нам пройти”.

Він додав, що окупанти змушені втікати, коли “їм добряче насипають”.

Водночас Череватий зазначив, що противник все ж намагається взяти майже вщент знищений ним же Бахмут.

Зокрема, росіяни 487 разів вдарили зі ствольної та реактивної артилерії по українських позиціях. Також відбулося 25 бойових зіткнень, 6 авіанальотів.

Захисники у боях знищили 130 окупантів та 4 взяли в полон. Ще 145 загарбників зазнали поранень.

Також українські воїни знищили 2 самохідні артилерійські установки “Мста”, БПЛА “Орлан-10” і 8 польових складів із боєприпасами ворога.

@gudzinskiyrost #бахмут #артемовск #луганск #донбас #донецк #перемога🇺🇦 #война🇺🇦 #зеленський🇺🇦 #Україна💙💛 #наступ #победа🇺🇦 #луганск #солидар #контрнаступ #герасимов #пригожин ♬ Change My Mind – Chris Alan Lee

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.