У Франківську на світлофорах запрацювали денні та нічні циклограми: для чого

Новини, Суспільство
Внесені зміни жодним чином не впливають на безпеку руху та відповідають Державним стандартам України.
Про це повідомив заступник міського голови, директор Департаменту житлової та комунальної політики Михайло Смушак, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  ПІК.
У Франківську на світлофорах тепер працюють і денні, і нічні циклограми. Адже режим роботи світлофору повинен відповідати трафіку на дорозі.

“Ми вирішили трохи зменшити час очікування зеленого сигналу для водіїв на кількох перехрестях у темну пору доби. Для цього використали ефективний метод оптимізації дорожнього руху, а саме запровадження додаткових інструкцій в роботі світлофорних обʼєктів та активно працюємо над зменшенням тривалості фаз в циклограмах в період з 09.00 вечора до 06.00 ранку”, – написав він.

Відповідні зміни запровадили на таких перехрестях:

  • вул. Галицька – Горбачевського – Калуське шосе, час очікування зменшено на 26 секунд;
  • вул. Галицька – Василіянок – Північний Бульвар, час очікування зменшено на 21 секунду;
  • вул. Коновальця – Сахарова, час очікування зменшено на 21 секунду.

Раніше вдосконалили циклограми світлофорів та покращили рух транспорту на перехрестях вулиць:

  •  Івасюка-Вовчинецька – Надрічна;
  •  Галицька – Горбачевського – Калуське шосе;
  •  Коновальця – Сахарова – Української перемоги;
  •  Галицька – Василіянок – Північний Бульвар.

“Ми і надалі будемо покращувати режим роботи світлофорів та схеми організації руху на перехрестях вулиць нашого міста для підвищення безпеки та прискорення руху трафіку. Також учора було запущено голосові підказки та звукові сигнали на новому світлофорі на вул. Мазепи, між озером і парком”, – додав пан Михайло.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.