Прикарпатський підприємець провернув аферу з квартирами для військових (фото)

Кримінал, Новини

У результаті незаконних дій забудовник завдав збитків Міноборони на суму 6 717 324 гривень.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Коломийський підприємець-забудовник 20 квартир, які мали бути у власності Міністерство оборони України,  переоформив на юридичну особу. А відтак їх перепродав.

“Наприкінці 2021 року 66-річний забудовник, мешканець Коломиї, уклав два договори з Міністерством оборони України. Згідно з документами відомство викупило у підприємця 30 квартир для військовослужбовців у будинку, що зводився в Коломиї. За помешкання Міноборони заплатило понад 6,7 мільйона гривень”, – йдеться у повідомленні.

Підприємець зобов’язувався ввести новобудову в експлуатацію до 15 квітня 2022 року. А також оформити право власності на Міністерство оборони України. Невдовзі фігурант уклав додаткові угоди з Міноборони про відтермінування оформлення власності житла на відомство до 27 жовтня 2022 року.

“А наприкінці липня 2022 року, діючи з корисливих мотивів та з метою власного збагачення, зареєстрував 20 квартир на власну фірму. Відтак перепродав їх фізичним особам, уклавши нотаріально завірені договори купівлі продажу”, – додають у поліції.

Чоловіку повідомили про підозру йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На квартири за рішенням суду накладено арешт.

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.