“Агресія РФ змінила наші стосунки”: у Франківську відзначають 10 річницю Центру польської культури (відео+фото)

Новини, Політика, Суспільство

10 років від дня створення відзначає Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. 13 травня з цієї нагоди відбулася дискусія “Роль поляків в Україні у зміцненні польсько-українського культурного діалогу та соціально-економічних відносин”, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Директорка центру Марія Осідач каже, що спеціалісти, яких запросили з Польщі та України на дискусію, спробують відповісти на питання: “Де громадяни України польського походження можуть бути корисними Україні?”

"Агресія РФ змінила наші стосунки": у Франківську відзначають 10 річницю Центру польської культури
Директорка Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську Марія Осідач. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Ми знаємо польську й українську мови, маємо чимало партнерів у Польщі, які можуть стати в пригоді нам, українцям. Тому розмірковуємо, де і які кроки нам варто зробити, щоби сприяти польсько-українським відносинам у майбутньому”, — говорить Марія Осідач.

З її слів, багато польських осередків по всій Україні зараз допомагають українцям, організовуючи гуманітарну допомогу.

"Агресія РФ змінила наші стосунки": у Франківську відзначають 10 річницю Центру польської культури
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Проте ми маємо думати: що далі, писати спільні українсько-польські проєкти, які допоможуть економіці нашої держави у відбудові”, — розповідає Марія Осідач.

Заступник міського голови Івано-Франківської громади Віталій Федорів, який взяв участь у панельній дискусії, каже, що Польща — одна із перших держав, що почала допомагати Україні під час війни. З його слів, зміцнення українсько-польських відносин є важливими не тільки для всієї країни, але й для окремих її міст, зокрема Івано-Франківська.

"Агресія РФ змінила наші стосунки": у Франківську відзначають 10 річницю Центру польської культури
Заступник міського голови Івано-Франківська Віталій Федорів. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Ситуація, яка зараз виникла через збройну агресію Росії, змінила нас, наші стосунки, змінила наше ставлення до Польщі й поляків — до нас. Ми прийшли, щоб подякувати від Івано-Франківська нашим містам-партнерам у Польщі за допомогу, яку вони надають. Це — не тільки матеріальна чи психологічна допомога, а й, до прикладу, відпочинок дітей”, — говорить Віталій Федорів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.