Готуй систему опалення влітку, щоб зимою було тепло!

Новини, Суспільство

Перехід на індивідуальне газове опалення не відбувається миттєво. А часові рамки та перелік процедур визначені нормативними документами. Про це варто пам’ятати мешканцям 38 будинків в Івано-Франківську, які цього року переходять з центрального на індивідуальне опалення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Щоб опалювальний сезон у 2015 квартирах розпочався вчасно, а процес встановлення автономного опалення був злагоджений та безболісний, фахівці управлінь з обслуговування клієнтів та капітального будівництва «Івано-Франківськгазу» проводять роз’яснювальні зустрічі з мешканцями цих будинків. Фахівці газорозподільної компанії розповідають про усю процедуру переходу на газове опалення: починаючи від заміни фасадного газопроводу та вводу, встановлення газового обладнання та радіаторів до пуску газу. Наразі газовики вже провели 24 таких зустрічі. Найчастіше людей цікавить, які роботи потрібно проводити і скільки часу на це потрібно.

Варто наголосити, що отримання дозволу на відключення від центрального опалення та гарячого водопостачання – це лише перший крок. Далі необхідно виготовити усю дозвільну документацію та провести монтажні роботи з реконструкції системи газопостачання ввідних газопроводів та газових стояків житлового будинку. За мінімальними підрахунками на це потрібно більше двох місяців. А якщо необхідна заміна розподільчого газопроводу, цей термін ще збільшується.

Обстеження об’єкту, підготовка та видача технічних умов здійснюється згідно укладеного договору протягом 10 робочих днів з дня звернення замовника та проведення ним відповідної оплати.

Виготовлення гідравлічного розрахунку здійснюється  протягом  30 робочих  днів з дня оплати.

Виготовлення проектної документації  – 60 робочих днів з дня оплати.

Виконання монтажних робіт – 90 робочих днів з дня оплати.

Після виконання цих робіт, люди мають право подавати документи до ЦНАП на отримання компенсації в розмірі 50 тис. грн з міського бюджету.

Тож часу на перехід на індивідуальне опалення потрібно чимало. А для запуску процесу необхідно обрати уповноважену особу, якщо у будинку не створене ОСББ. Саме голова ОСББ чи уповноважена особа укладає договір на видачу технічних умов, виготовлення гідравлічного розрахунку та проєктної документації на реконструкцію існуючої системи газопостачання газових мереж спільного користування. І лише після цього виготовляється документація поквартирно. Наразі 11 будинків досі не обрали уповноважену особу.

В той же час, щоб спростити процедуру переходу на індивідуальне опалення, у клієнтських просторах «Івано-Франківськгазу» працюють персональні менеджери, які супроводжують голів ОСББ чи уповноважених осіб на всіх етапах роботи. За кожним будинком закріплений такий менеджер.

Окрім того, для зручності споживачів в «Івано-Франківськгазі» можна оформити послугу «під ключ»: від виготовлення документації, виконання робіт із монтажу системи опалення, пуску газу до виконання до підбору та встановлення  газового обладнання з подальшим гарантійним та технічним його обслуговуванням.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.