Суд знову арештував активи “Укрнафтобуріння” Коломойського та партнерів

Кримінал, Новини

Печерський районний суд Києва за повторним клопотанням Офісу Генпрокурора та ДБР знову арештував та передав до АРМА корпоративні права “Укрнафтобуріння”, яке за даними слідства, протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу ДБР та Офіс генпрокурора.

Зазначається, що “Укрнафтобуріння”, яке разом з ТОВ “Сахалінське”, ТОВ “Сіріус-1” та ТОВ “Іст Юроуп Петролеум” протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Корпоративні права передані в АРМА.

“За даними слідства, ПрАТ “НАК “Надра України” займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод з його власності на користь суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень”, – заявили в ОГП.

Всі ці товариства афілійовані з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання (за даними джерел ЕП у правоохоронних органах, йдеться про Ігоря Котвіцького).

За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

Арешт на корпоративні права всіх вказаних підприємств було накладено у квітні 2023 року, але рішенням суду від 3 травня 2023 року арешт копоративних прав ПрАТ “Укрнафтобуріння” скасовано.

“Мотиви судового рішення стороні обвинувачення не відомі, оскільки в ньому викладена лише резолютивна частина”, – кажуть в прокуратурі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.