Кандидатка на посаду розповіла про “таємного політтехнолога” у НАБУ, у бюро заперечують

Новини, Політика

Кандидатка на посаду заступника керівника управління зовнішніх зав’язків в НАБУ Ольга Комарова заявила, що попри те, що пройшла конкурс, не отримає посаду, і розповіла про таємного політтехнолога у бюро.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Комарова у Facebook, голову НАБУ Семена Кривоноса та заступницю директора НАБУ Поліну Лисенко у коментарі “Українській правді”.

В НАБУ заявили, що ніяких політтехнологів у них немає, а реорганізація справді планується.

“Приблизно зараз я мала б повідомити, що маю нову роботу, бо пройшла конкурс на посаду заступника керівника управління зовнішніх зв’язків в НАБУ. Але цього не станеться… Попри те, що я чесно пройшла відкритий конкурс, заступниця директора НАБУ Поліна Лисенко повідомила мені особисто, що я не працюватиму”.

Кандидатка на посаду написала, що Лисенко запросила її на зустріч, де повідомила про два варіанти подальшого розвитку подій: Комарову просто не призначить директор НАБУ; або її призначать, а через день звільнять, бо цю посаду скоротять.

Комарова вважає, що кожна нова команда НАБУ придумує свою реорганізацію, щоб “завести своїх людей і позбавитися від несвоїх” − “і підтвердженням цього є те, що з приходом Поліни Лисенко в НАБУ з’явився політтехнолог”.

За словами кандидатки, йдеться про Василя Самохвалова, якого найняли без конкурсу, і якого сама Лисенко називає “піарником” і каже, що він працює на гроші донорів.

“Я розчарована і мені дуже гидко. Вважаю, що ця ситуація має стати предметом розслідування внутрішнього контролю НАБУ, як мінімум. А взагалі, громадськості час запустити свої здібності зцілювати державні органи, які захворіли. Таке враження, що тут з’явилася ракова пухлина. Поки перша стадія. Якщо не видалити, то загине весь орган”.

“Українська правда” звернулась з цього приводу по коментар до НАБУ.

Поліна Лисенко підтвердила, що мала розмову з кандидаткою на посаду Комаровою і повідомила, що в тому управлінні вже є 6 керівників.

“Я їй сказала, що у нас планується реорганізація, тому я хочу по-людськи поговорити. Бо у нас на 13 осіб в управлінні 6 керівників – це ненормально. Коли вона почала говорити про політтехнолога, я сказала, що ніякого політтехнолога у нас немає”.

Також, за словами Лисенко, зважаючи на досвід журналістки, їй запропонували співпрацювати з НАБУ як експерт, але Комарова відмовилась, наполягаючи, що її цікавить лише державна служба.

Кривонос пояснив, що у бюро є два важливих блоки − адмінапарат (юрзабезпечення, комунікації, кадри, фінанси) і так званий силовий блок, який займається досудовим розслідуванням і виявленням злочинів − і що він вирішив “провести реорганізацію і певні вакантні посади з адмінапарату перемістити в силовий блок”.

Йдеться про те, щоб оптимізувати штат і вивільнити приблизно 20-22 вакансії для детективів. Зокрема, в управлінні комунікацій думають скоротити 3 посади, але загалом рішення щодо реорганізації ще обговорюється.

“Ніяких політтехнологів у нас немає. Немає ніякого радника, законом не передбаченого. Ми звернулись до міжнародних партнерів, попросили допомогти з комунікаціями, побудувати з комунікаційну стратегію. Вони самі обирають компанію, яка буде цим займатись, без нашої участі.”

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.