РФ втратила в Україні понад 100 тисяч людей за 5 місяців – Білий дім

Війна, Новини, Політика

За останні 5 місяців Росія втратила в районі Бахмута та в інших регіонах України понад 100 тисяч військових, у тому числі понад 20 тисяч загиблих в бою, майже половина з яких – солдати “Вагнера”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Reuters.

“Росія виснажила свої військові запаси і Збройні сили. Лише з грудня, за нашими оцінками, РФ зазнала понад 100 000 втрат, в тому числі понад 20 000 загиблих в бою, майже половина з яких – солдати Вагнера”.

За словами Кірбі, ці дані підтверджені американською розвідкою.

Він наголосив, що спроба Росії здійснити наступ на Донбасі через Бахмут провалилася, адже РФ не змогла захопити “жодної реальної стратегічно важливої території”.

Він додав, що успіхи росіян у Бахмуті були досягнуті “жахливою, жахливою ціною”, а оборона України в цьому регіоні залишається сильною. За його словами, кількість втрат втричі перевищила кількість американських жертв у Гуадалканальській кампанії під час Другої світової війни.

Раніше в новині повідомлялося, що РФ втратила понад 100 тисяч людей тільки в районі Бахмута.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.