У боях за Бахмут загинули два добровольці з Канади

Війна, Новини, Політика

У боях під Бахмутом 26 квітня загинули громадяни Канади – 27-річний Кайл Портер та 21-річний Коул Зеленко.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на канадське видання CBC News.

Мешканець Калгарі Кайл Портер та Кол Зеленко з міста Сейнт-Кетрінс служили в Інтернаціональному легіоні, пише видання.

Повідомляється, що канадські добровольці загинули від артилерійського вогню 26 квітня, коли разом із групою українських військових брали участь у бойовій операції з утримання ключового маршруту постачання до Бахмута.

“Портер, Зеленко та ще щонайменше троє українських військових знайшли укриття в укріпленому бункері, але він зазнав прямого влучання. Усі загинули”, – розповів CBC News командир військовослужбовців.

Зазначається, що раніше Портер і Зеленко служили у Збройних силах Канади, а перед приїздом до України пішли у відставку.

За інформацією видання, тіло Зеленко вдалося знайти і доставити до Харкова, а тіло Портера досі шукають.

За неофіційними підрахунками CBC News, добровольці стали четвертим і п’ятим громадянами Канади, які загинули в Україні з початку російського повномасштабного вторгнення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.