Резніков вважає, що РФ отримає сигнал забути про реванш і розпадеться сама

Війна, Новини, Політика

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що вирок військового трибуналу проти Володимира Путіна та інших керівників нинішньої Росії стане сигналом для РФ утриматися від спроби нового нападу й реваншу, також він прогнозує розпад Російської Федерації.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Олексія Резнікова в інтерв’ю, показаному в телемарафоні 1 травня.

Резніков упевнений, що 24 лютого 2022 року почалася “епоха україноцентризму”, а зараз відбувається “еволюція в головах лідерів країн”: вони уже вірять у те, що можлива перемога України – і переважна більшість має на увазі під цим вихід до кордонів 1991 року.

“Навіть якщо вони думають про якісь чергові рівні ескалації, червоні лінії – цього звучить усе менше і менше. І вони всі вже кажуть: “Перемовини? Окей, ми підтримуємо Україну. Коли вона буде готова і на умовах (будуть переговори – ред.). Вже зовсім інакше звучить ця теза. Всі розуміють, що рано чи пізно війна буде завершена і треба буде щось обговорювати”, – додав Резніков.

За словами міністра, на останній зустрічі у форматі “Рамштайн” ішлося про так званий “Нюрнберг-2” – військовий трибунал над керівниками Росії.

“Коли вони (партнери) мене питають, як я бачу перемогу, я їм завжди кажу: перше – це звільнення наших територій до стану 1991 року, тут без сумнівів. Як юрист я вірю свято в те, що закладення архітектури безпеки і гарантій, що на Україну росіяни не нападуть із метою реваншу в майбутньому, буде не тільки союз в якості НАТО або двосторонні домовленості з партнерами.

Потужна армія – це обов’язково (для уникнення повторної війни – ред.). Але має бути вирок міжнародного трибуналу для військових злочинців Кремля і цієї банди мафіозі. Путін і його оточення мають сісти. Навіть якщо він вже буде заочно засуджений…

Має бути вирок. Це буде головним сигналом для їхніх нащадків, що забудьте про реванш. Хочете бути нормальними людьми, жити в цивілізованому світі, їздити відпочивати, вчитися, займатися бізнесом – змінюйтеся, принципово змінюйтеся, з точки зору режиму.

Про це чують мої колеги – і багато міністрів оборони різних країн підтримують цю ідею, і деякі навіть проєкти щодо створення юридичної платформи для цього я чую від моїх колег-міністрів… (…).

Тому я сказав, що з точки зору настроїв “Рамштайн-11” призведе до “Нюрнбергу-2”.

На запитання, чи потрібно для “дерашифікації, денацифікації Росії, розібрати її на частини”, як була розділена Німеччина, Резніков відповів, що силувати до цього не треба, бо Російська Федерація – “це примусове утворення” і “вони самі розваляться на національні незалежні суб’єкти”.

“Звісно, це турбує наших західних партнерів. Трошки вони переживають. Так простіше, коли один все тримає – вони думають, що з ним простіше домовлятися. Повторюю: еволюція відбулася і вона триває. І це минеться, і будуть сприймати окремими суб;єктами. Те, що вони називають “суб’єкти Федерації” – вони стануть реальними суб’єктами.

Тобто парад суверенітетів на території Російської Федерації нас всіх чекає. Ми це точно побачимо”.

За словами Резнікова, єдине, що цікавить партнерів у цьому плані, – як не допустити потрапляння ядерної зброї РФ у різні руки.

Також міністр зазначив, що Будапештський меморандум для України не спрацював, на неї напав один із гарантів безпеки. Тому потрібна нова архітектура безпеки, якій Україна зможе довіряти і яка спрацює, “якщо не дай Боже щось”.

Нюрнберзький процес – міжнародний судовий процес, який проводили союзники проти представників Третього Рейху за підготовку та здійснення вторгнень Німеччини в інші країни та інші злочини під час Другої світової війни. У період із 20 листопада 1945 року до 1 жовтня 1946 року Міжнародний військовий трибунал судив 21 найважливішого з живих керівників нацистської Німеччини і 6 німецьких організацій.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.