Організував незаконну схему виїзду за кордон: в Івано-Франківську судитимуть експоліцейського

Кримінал, Новини
До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього працівника поліції за фактами організації незаконних переправлень за кордон осіб призовного віку та незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.
Його судитимуть за ч. 3 ст. 332,ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 15,ч .3 ст. 332, ч. 1 ст. 263 КК України.
Зокрема, працівник одного із районних відділів поліції організував схему переправлення військовозобов’язаних за межі України на підставі фіктивних медичних документів, а також поза пунктами пропуску.
У вересні 2022 року обвинувачений за 5 500 доларів США «оформив» неправдиві документи про інвалідність дитини призовника, що дало можливість на перетин державного кордону. Спільно із службовцями райдержадміністрації виготовили медичний висновок про захворювання 5-річної доньки військовозобов’язаного, а також видали довідку про отримання допомоги у зв’язку з інвалідністю. За цими «документами» чоловік отримав право вивезти свою дитину за кордон на «лікування».
Надалі за 6 500 доларів США правоохоронець організував переправлення свого односельчанина поза контролем прикордонної служби. Цього разу він «діяв» через свого колегу – колишнього співробітника поліції, який довіз військовозобов’язаного до прикордонної області, де чекали інші спільники, щоб перевести його пішки через ліс.
За цією ж схемою змовники намагались переправити ще одного військовозобов’язаного. За 6 500 доларів США чоловік, який підлягав мобілізації міг стати «опікуном» для особи з інвалідністю та виїхати за кордон.
У лютому 2023 року протиправну діяльність припинили працівники ТУ ДБР у Львові спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України, за процесуального керівництва обласної прокуратури.
В ході обшуків за місцем проживання обвинуваченого вилучено незареєстровану зброю та боєприпаси, а також копії документів осіб призовного віку.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
Екполіцейському загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.