ВМС Швеції та Фінляндії у стані підвищеної готовності через військові кораблі РФ поблизу енергомереж

Війна, Новини, Політика

Військово-морські сили Швеції та Фінляндії приведені в стан підвищеної готовності, щоб запобігти можливій російській атаці на енергетичні мережі цих країн. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю фінському виданню Iltalehte  командувачки ВМС Швеції адмірала Єву Скоог Хаслум.

Російські надводні кораблі були помічені поблизу вітряних електростанцій і підводних силових кабелів.

“Ми переконані, що Росія зробила це, якимось чином нанесла цілі на карту”, – сказала Скоог Хаслум.

На запитання про те, чи існує ризик, що росіяни саботуватимуть і знищуватимуть, наприклад, підводні електричні кабелі, вона відповіла:

“Безумовно. Це один зі способів проведення операції проти нас”.

За її словами, оскільки російська атака на енергетичні мережі можлива, шведський флот перебуває у стані підвищеної готовності до запобігання диверсіям.

“Тому ми постійно прагнемо як відбити наміри, перебуваючи в безпосередній близькості від цілей, так і продемонструвати нашу волю до самооборони”, – додала командувачка ВМС.

Нагадаємо, Збройні сили Данії підтвердили, що російське спеціальне судно СС-750 перебувало поруч із газопроводом “Північний потік” за чотири дні до того, як труби було підірвано 26 вересня минулого року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.