Зеленський про можливі жертви в ході звільнення Криму: Росія сильно ослабла

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Росія дуже ослабла у війні з Україною з минулого року, тому ситуація щодо можливих українських жертв в ході звільнення Криму сильно відрізняється.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського в інтерв’ю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам.

Зеленському нагадали його заяву від 23 травня 2022 року про те, що звільнення Криму військовим шляхом може коштувати Україні сотень тисяч життів військових. Його запитали, скільки життів він готовий віддати для звільнення Криму зараз.

“З того моменту Росія ослабла дуже сильно. Вони втратили свою потужну армію військових, які були не мобілізованими, а саме військовими. Всі ці цифри, які давала аналітика всіх держав, щодо їх кількості реальних військових, злагодженості, підготовки, були завищені. Вони – потужна велика держава, і в них багато різної зброї, але морально багато чого змінилося з того моменту. Ми побачили це на херсонській операції.

Вони бояться, вони бояться вмирати. Я думаю, що їх дух було зломлено. Вони не розуміють, як це відбулося – “ми дійшли до Києва, ще два-три дні і ми закінчимо”… Вони були морально зломлені. Ситуація дуже відрізняєтся з минулого року. Тому може бути по-різному щодо Криму”.

В цьому ж інтерв’ю Зеленський розповів, що Україна готується до контрнаступу, але щоб зберегти більше життів, потрібна зброя. Водночас він висловив думку, що Україна не може тягнути з відвоюванням своїх територій до того, поки партнери нададуть F-16, контрнаступ має початися раніше.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.