На Прикарпатті висадили понад дві тисячі молодих дерев

Новини, Суспільство

В суботу, 22 квітня, на базі філії «Осмолодське лісове господарство» Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» на реалізацію екологічної ініціативи “Масштабне заліснення України” відбулася висадка дерев у рамках глобального екологічного проєкту “Greening of the Planet” (“Озеленення планети”).

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин взяв участь в акції з посадки дерев.

“Символічно, що у День Землі нам вдалося висадити понад дві тисячі дерев”- зазначив Віталій Ільчишин.

Важливо, що проєкт “Озеленення планети” є символом обʼєднання зусиль всіх країн для збереження та відновлення природи на планеті, участь у якому поряд з Україною взяли ще 40 країн світу.

Партнерами проєкту є низка урядових та інших установ, організацій, серед яких і Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство лісових ресурсів України.

Варто зазначити, що у 2023 році філіями Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» в Івано-Франківській області в рамках реалізації ініціативи Президента України планується висадити два мільйони сіянців деревних порід, з яких на весняну лісокультурну кампанію припадає 1,4 млн сіянців.

Станом на 20 квітня поточного року вже проведено відновлення лісів на площі 90 га, з яких посаджені лісові культури на площі 44,4 га, висаджено 200 тис.шт. сіянців.

Загалом, філіями Карпатського лісового офісу Івано-Франківської області у 2023 році планується провести відтворення лісів на площі 1015,1 га, у тому числі шляхом створення лісових культур на площі 321,5 га.

“Вкрай важливо підтримувати дану акцію, адже ліс – це свіже повітря та чисте довкілля. Завдяки лісу зберігається біорізноманіття нашої держави”, – наголосив посадовець.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.