Грузин, якого засудили за грабіж у Рогатині, втік за кордон

Кримінал, Новини

Івано-Франківський районний відділ філії ДУ «Центр пробації» звернувся в суд з поданням про направлення до місця відбування покарання засудженого 28.12.2022 Рогатинським районним судом за ч.3 ст.186 КК України до покарання у виді обмеження волі на строк два роки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галичину”.

Зазначимо, що у грудні 2017 року громадянин Грузії з двома спільниками скоїли напад на автомобіль у центрі Рогатині. Зловмисники розбили вікно автомобіля, коли там знаходився власник, та забрали сумку зі 180 тисячами гривень, які належали потерпілому.

Грузина затримали у Польщі на основі червоної картки Інтерполу 20.10.2021 та застосовано до нього тимчасовий арешт, який продовжувався до 26.08.2022. 18.08.2022 в м. Краковці обвинуваченого передали представнику ГУНП в Івано-Франківській області та складено протокол його затримання.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю. Надав показання, що у 2017 році приїхав в Україну із Грузії з метою подальшого переїзду в іншу європейську країну. Перебуваючи в скрутному фінансовому становищі через грузинську спільноту зійшовся ще з двома співвітчизниками, імен яких на цей час не пам’ятає. Разом вони на чорному автомобілі приїхали з Києва до Рогатина, де з припаркованого автомобіля викрали кошти. Після цього він виїхав через Білорусь в Туреччину. В подальшому був затриманий в Польщі. Щиро розкаявся у вчиненні злочину. Про себе розповів, що перебуває в стані розлучення. В Грузії в нього є дев’ятирічний син. Має вищу освіту. Планує повернутися до Грузії.

«Згідно з досудовою доповіддю, складеною 03.11.2022 Івано-Франківським районним сектором № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області, ризик вчинення обвинуваченим повторного кримінального правопорушення оцінюється як середній, ризик небезпеки для суспільства, в т. ч. для окремих осіб оцінюється як середній, виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе», – йдеться у вироку суду від 28.12.2022 року.

27.03.2023 та 10.03.2023 засуджений викликався до органу пробації для отримання припису про направлення до місця відбування покарання, однак за викликами не з’явився.

04.04.2023 скеровано подання для проведення розшукових заходів до Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області.

Засуджений до суду не з’явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином за останньою відомою суду адресою його проживання. З довідки Головного центру обробки інформації державної прикордонної служби України вбачається, що громадянин Грузії перетнув державний кордон у напрямку виїзду в пункті пропуску Рава-Руська 29.12.2022 о 22 год. 51 хв.

Згідно ч. 1 ст. 57 КВК України, особи, які засуджені до обмеження волі, прямують за рахунок держави до місця відбування покарання самостійно. Кримінально-виконавча інспекція згідно з вироком суду вручає засудженому припис про виїзд до місця відбування покарання. Не пізніше трьох діб з дня одержання припису засуджений зобов’язаний виїхати до місця відбування покарання і прибути туди відповідно до вказаного в приписі строку.

Суд постановив затримати та направити засудженого вироком Рогатинського районного суду Івано-Франківської області за ч. 3 ст. 186 КК України до обмеження волі на строк 2 роки – до місця відбування покарання в порядку, вст

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

ановленому для осіб, засуджених до позбавлення волі.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.