Майбутні фармацевти навчаються в Івано-Франківську на мультимедійному анатомічному столі (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Цей стіл є сучасним інструментом, який дозволяє студентам глибше вивчати структуру людського тіла та дізнатися про нові методи лікування та діагностики захворювань.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківського національного медичного університету.

Здобувачі ступеня доктора філософії спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» Тетяна Костащук, Любомир Гаврищук та Вікторія Рєзнік отримали нові знання завдяки використанню новітнього анатомічного столу Anatomage.Анатомічний стіл Anatomage використовується у навчанні майбутніх фармацевтів в багатьох країнах світу, тому досвід, отриманий здобувачами, високо оцінюється у міжнародній спільноті фармацевтів.

Одним з напрямків дослідження був сублінгвальний шлях введення лікарських засобів. Зокрема, було встановлено, що цей шлях введення є ефективним, швидкодійним і за біодоступністю практично рівноцінним парентеральному. Такий ефект досягається шляхом «оминання» печінки в процесі доставлення ліків. Здобувачі змогли детальніше дослідити анатомічну структуру сублінгвального шляху та відповідні процеси засвоєння лікарських препаратів.

Цей шлях введення має значний потенціал у поліпшенні ефективності лікування, оскільки дозволяє зменшити кількість препаратів, необхідних для досягнення бажаного результату. Крім того, використання сублінгвального шляху може знизити ризик побічних ефектів, пов’язаних з проходженням лікарських засобів через шлунок та печінку.

Можливості отримати новий досвід посприяли завідувачка кафедри анатомії, професорка, докторка медичних наук Оксана Попадинець і завідувач кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії, професор, доктор фармацевтичних наук Андрій Грицик, які прагнуть забезпечити найвищий рівень освіти та досліджень нашого університету.

“Ми впевнені, що з такими здобутками майбутні доктори філософії будуть мати необхідні знання та практичні навички для успішної роботи у фармацевтичній галузі та здійснення наукових досліджень”, — наголошують професори.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.