В Івано-Франківську водили великодні гаївки біля Архікатедрального собору УГКЦ (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську понад 200 дітей зібралися біля Архікатедрального собору УГКЦ, щоб водити великодні гаївки та веснянки. Долучалися до співів та танців не лише франківці, а й переселенці, розповіла Суспільному очільниця департаменту культури міськради Надія Загурська.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне .

В Івано-Франківську водили великодні гаївки біля Архікатедрального собору УГКЦ
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

З її слів, цьогоріч гаївки водили 10 дитячих колективів, а також сольні виконавці з Івано-Франківської громади. Щоб до дійства доєднувалися і перехожі, їм роздавали листівки з текстами чотирьох гаївок — “Усі дзвони задзвонили”, “Грушечка”, “В нашім місті на горбочку” та “Чорна гречка”.

В Івано-Франківську водили великодні гаївки біля Архікатедрального собору УГКЦ
Очільниця департаменту культури міськради Надія Загурська. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Сьогодні прийшло дуже багато переселенців. І минулого року, коли вони були, то казали, що вперше бачать таке дійство. Цього року ми зробили гарні листівочки, роздали всім присутнім, щоб вони могли разом з нами підспівувати й залишити собі на згадку. Ми робимо все для того, щоб зберегти те, що нам даровано Богом й нашими батьками”, — каже Надія Загурська.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.