Дружина загиблого бійця хоче створити на Прикарпатті реабілітаційний центр для воїнів (фото)

Новини, Суспільство

Рідні загиблих Героїв, незважаючи на важкі втрати, хочуть допомагати прикарпатським Захисникам, які повертаються з передової задля їх подальшої соціалізації.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

У цьому переконана голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. З метою створення такого реабілітаційного закладу керівниця ОВА зустрілася з Василиною Перегудою, дружиною загиблого бійця Олега Перегуди, та головою ГО «Реабілітаційний центр ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття».

Василина Перегуда продемонструвала проморолик із візуалізацією майбутнього центру, який хоче створити для ветеранів війни. Планується, що центр стане багатофункціональним осередком для спілкування та відновлення ветеранів війни.

Світлана Онищук своєю чергою запевнила, що обласна військова адміністрація підтримуватиме такі ініціативи та допоможе у пошуку міжнародних донорів для проведення ремонтних робіт, інформує “Галка” з посиланням на ОДА.

«Допомога нашим воїнам на передовій, а також їхня реабілітація є нашими пріоритетними завданнями. Я дякую кожному, хто сьогодні допомагає втілювати успішні проєкти в цьому напрямі у нашій області», – наголосила очільниця області.

Довідково: 35-річний Олег Перегуда народився у селі Пійло Калуського району. У 2014 році він пішов служити добровольцем на Донбас. Там Олег Перегуда воював два роки, після поранення повернувся додому. Згодом із побратимами в Івано-Франківську він започаткував “Українську розумну автоматику” — виробництво приліжкових панелей для лікарень, які мають систему виклику лікаря, світильники та доступ до Wi-Fi.

Останні п’ять років Олег з дружиною жив в Івано-Франківську, пише Андрій Найда. Для військових та ветеранів АТО/ООС вони створили реабілітаційний центр “4.5.0. Прикарпаття”.

Загинув воїн 14 червня 2022 року у бою з окупантами поблизу села Богородичне Краматорського району Донецької області.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.