В Україні готуються відбирати зразки ДНК в захисників

Війна, Новини, Суспільство

ДНК людини буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі військового. Нині вже закуплено відповідне обладнання для відбору, оцифровування й зберігання ДНК-зразків.

Про це повідомляє Урядовий портал, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галицький кореспондент“.

Про відбір генетичного ДНК-матеріалу у військових, які йдуть на службу до ЗСУ, і правоохоронців, повідомила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

На виконання відповідного закону вже розробили порядок відібрання зразків геномної інформації людини. Документ наразі погоджується центральними органами виконавчої влади.

«Безперечно, під час війни це надважливо. Генетичний матеріал усіх наших захисників повинен зберігатися в єдиній базі генетичних ознак. Саме завдяки наявності генетичних зразків буде спрощено процес ідентифікації. Сподіваюся, що відповідні органи прискорять процес запуску цієї процедури», – наголосила Ірина Верещук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.