В Івано-Франківській ОКЛ після Великодня зростає кількість пацієнтів з подагрою (відео)

Війна, Здоров'я, Новини

Ревматологи Івано-Франківської обласної клінічної лікарні чекають на традиційне післявеликоднє поповнення пацієнтів. Особливо тих, хто хворіє на подагру. Тому медики радять не зловживати великодніми стравами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вежу.

Подагра – це важке аутоімунне захворювання. Найчастіше вражає чоловіків середнього віку, які вживають багато м’яса і п’ють алкоголь. Зазвичай у 80% з них є надмірна вага, проблеми з тиском і серцем.

“Починається приступ подагричного артриту, – розповідає завідувачка ревматологічного відділу ОКЛ Христина Федорович. – Зазвичай вражаються суглоби нижніх кінцівок. Вражається асиметрично – переважно одна нога. Суглоб першого пальця на нозі червоніє, набрякає, може підвищуватися температура”.

Причина – надмір сечової кислоти. Інколи на тілі виникають тофуси – на вушних раковинах, на ділянці ахілових сухожиль, на суглобах кисті, на ліктьових суглобах.

Медики радять утримуватися від великої кількості червоного м’яса, копченостей і субпродуктів. Напади подагри також провокує пиво, міцні алкогольні напої і солодкі газовані напої.

В розвитку подагра може викликати ниркову недостатність.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.