Офіс омбудсмена має десятки відео страт українських військових (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

За останні 9 місяців Офіс омбудсмена отримав “десятки відео” публічних страт українських військових російськими солдатами.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю “Українській правді”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Це відрізання голови, відрізання статевих органів, відрізання вух, носа, кінцівок, фаланг на руках. Декого (із російських солдатів-виконавців цих страт – УП) вдалося верифікувати. І я знаю, що одна особа понесла покарання (вона загинула під час бойового зіткнення з українськими військами)”, – Лубінець.

На думку омбудсмена, Росія публічно поширює відео зі стратами українських військових із кількох причин.

По-перше, щоб “підтримувати градус антиукраїнської істерії” всередині російського суспільства. По-друге, щоб переконати своїх солдатів не здаватися в полон ЗСУ (“Вони будуть так вбивати вас, якщо ви надумаєте здатися в полон”). По-третє, щоб залякати українських військових, які готуються до контрнаступу.

11 квітня у російських Telegram-каналах з’явилося відео, де російські військові жорстоко обезголовлюють українського військовополоненого.

У МЗС України закликали Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на цей ролик, а в Єврокомісії наголосили, що у разі підтвердження автентичності відео, це стане ще одним підтвердженням зневаги РФ до міжнародного права.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.