На Прикарпатті провели в останню путь воїна та пластуна Петра Ткачівського (фото)

Війна, Новини, Суспільство

На війні загинув багаторічний керівник пластового осередку у Галичі Петро Ткачівський з позивним «Мольфар».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наПІК.

17 квітня 2023 року в селі Залуква жителі Галицької громади попрощалися з Петром Ткачівським, який загинув, захищаючи рідну землю на московсько-українській війні.

Провести Героя в останню путь прийшли рідні та близькі, друзі та односельчани, бойові побратими, представники влади та духовенства, жителі Галича на навколишніх сіл.

«Якщо хочеш змінити світ, то почни з себе»,– таке життєве кредо було у Петра. І він завжди був вірний цим словам, змінюючи світ на краще.

А ще останню шану своєму керівнику прийшли віддати галицькі пластуни та представники з Івано-Франківської та Львівської округ ПЛАСТу. Родині Героя вручили найвищу пластунську нагороду — Залізний пластовий хрест.

10 3 scaled

Це велика втрата для Галицької громади В наших серцях Петро Ткачівський навіки залишиться відважним захисником рідної землі, патріотом, справжнім українцем. Вічна пам’ять Герою!“, – йдеться у повідомленні в соцмережі на сторінці Галицької територіальної громади.

Нагадаємо, Петро Ткачівський з 2017 до 2019 року був окружним Івано-Франківської округи “Пласту”.

До українського війська зголосився піти 5 березня 2022 року. Службу проходив у військовій частині № 1241 50 полку імені Семена Височана Національної Гвардії України. Після навчань та тренувань виконував військові завдання в місті Вараш Рівненської області. З 4 квітня воював на Луганщині.

1681312268 637

Загинув в бою поблизу села Шипилівка, Лисичанської міської громади Сєвєродонецького району Луганської області.

У Петра Ткачівського залишились дружина та двоє дітей.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.