Kalush Orchestra стануть хедлайнерами відкриття Eurovision Village

Новини, Суспільство

5 травня в Ліверпулі, місті-господарі 67-го Пісенного конкурсу, відкриється фан-зона Євробачення — Eurovision Village (Містечко Євробачення).

Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra стануть хедлайнерами події та виступлять на одній сцені разом із зірками зі світу попмузики, госпелу та опери. Містечко для єврофанів розташується на Pier Head у Ліверпулі, інформує Суспільне Мовлення, повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

5 травня Kalush Orchestra виступлять на сцені Містечка Євробачення — своїм виступом гурт відкриє дев’ятиденну культурну програму, яка триватиме до 13 травня.

«Ми ніколи раніше не були в Ліверпулі, і знаєте, виступати там, де починали самі The Beatles, — буде дуже надихаюче. Ми віримо, що організатори цьогорічного Євробачення зможуть якнайкраще передати українську атмосферу в оформленні шоу в Ліверпулі», — поділився Олег Псюк, лідер гурту Kalush Orchestra.

В той же день програму продовжить перфоманс «Welcome to Eurotopia» («Ласкаво просимо до Євротопії»), який являє собою надзвичайну музичну одіссею, створену в співпраці між групою ліверпульських та українських музикантів, серед яких: Наталі Маккул, Stealing Sheep, Helleroid, Krapka;KOMA та Ірина Муха.

Містечко Євробачення поєднає живі виступи, перфоманси та діджей-сети разом з концертами спеціальних запрошених гостей. Окрема зона фестивалю — Discover Ukraine (Відкрийте Україну) — буде присвячена святкуванню творчості українських митців.

«Протягом дев’яти днів ми проведемо справжнє свято музики та єдності, з відомими іменами, міжнародними артистами та молодими талантами, які піднімуться на сцену з виступами — і все це на тлі приголомшливої набережної міста. Україна, звісно, є наскрізною ниткою, тому крім виступів на сцені, для нас справді важливо присвятити Україні спеціальні зони, які будуть зосереджені на всіх аспектах української культури», — розповіла директорка Департаменту культури Ліверпуля Клер Макколган.

6 травня, Містечко Євробачення покаже пряму трансляцію коронації нового короля Великої Британії Чарльза III у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, після чого на сцену вийдуть учасники Євробачення.

8 травня на сцені Містечка Євробачення в Ліверпулі виступлять українські зірки, зокрема: гурти «Антитіла» та Go_A, а також alyona alyona та Jerry Heil.

9 травня перед показом першого півфіналу Євробачення-2023 в прямому ефірі на сцені Містечка Євробачення виступить Англійська національна опера (ENO) зі спеціальною програмою, натхненною Євробаченням. Всесвітньо відомий хор та оркестр ENO під керівництвом Стівена Белла разом з колишніми учасниками Євробачення та міжнародними оперними зірками виконають найзнаковіші хіти Євробачення в класичному аранжуванні.

11 травня перед показом другого півфіналу Пісенного конкурсу переможниця Євробачення-2016 Джамала у супроводі філармонійного оркестру BBC презентує новий альбом «QIRIM», написаний на основі кримськотатарських народних пісень.

13 травня на сцені Містечка Євробачення відбудеться головна подія — грандіозний фінальний концерт зі спеціально запрошеними гостями, який переросте в найбільший спільний перегляд гранд-фіналу Євробачення-2023 в Ліверпулі.

Повний перелік учасників фестивалю буде оголошено на сайті Visit Liverpool найближчими днями.

Зазначимо, що 67-й Пісенний конкурс Євробачення у травні прийматиме Ліверпуль. Представником України на Євробаченні-2023 є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить з оновленою версією пісні «Heart of Steel» під номером 19.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.