Кремль продовжує підривати репутацію Пригожина – ISW

Війна, Новини, Політика

Міністерство закордонних справ РФ прямо відреагувало на заяви Євгена Пригожина щодо порядку денного головування Росії в Радбезі ООН, що стало першою офіційною відповіддю російської держустанови на критику засновника ПВК “Вагнер”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW.

Таким чином, Кремль продовжує підривати репутацію Пригожина, йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Зазначається, що 7 квітня Пригожин розкритикував роботу МЗС в Африці. Він заявив, що російське МЗС “абсолютно нічого не робить” і що сили “Вагнера” стикаються з “величезними труднощами” при взаємодії з міністерством та іншими державними установами в регіоні.

Як відзначають в інституті, 9 квітня МЗС відреагувало на критику Пригожина. У міністерстві повідомили, що готові співпрацювати з російськими компаніями і підприємцями для просування російського бізнесу за кордоном, а також, що низка майбутніх заходів під час головування Росії в Радбезі ООН буде присвячена африканським питанням.

Після заяви МЗС Пригожин опублікував список з 15 питань, які, на його думку, потребують термінового обговорення в РБ ООН, більшість з яких стосуються підтримки дій Росії в Україні та Африці.

“Атака російського МЗС на Пригожина є продовженням зусиль Кремля з дискредитації та підриву репутації Пригожина. МЗС, інші російські урядові установи та філії Кремля, ймовірно, прагнуть припинити будь-які спроби Пригожина заручитися громадською або політичною підтримкою.

Пригожин, ймовірно, критикував порядок денний МЗС Росії в Радбезі ООН, намагаючись зобразити себе здібним державним діячем, здатним впливати на зовнішню політику, і заручитися підтримкою російської ультранаціоналістичної спільноти”, – йдеться у звіті ISW.

В інституті додали, що “Пригожин продовжує звеличувати себе, перебільшуючи роль “вагнерівців” у війні РФ проти Україні та використовуючи свою популярність у російському націоналістичному інформаційному просторі для критики російського уряду”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.