“Він готувався все життя”: Резніков розповів про атмосферу в кабінеті Залужного в перші години вторгнення

Війна, Новини, Політика

24 лютого після того як стало відомо, що Росія здійснила повномасштабний наступ на Україну, в міністерстві оборони всі були у повній бойовій готовності.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на подкаст УП.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що вранці 24-го лютого приїхав у Міноборони, де вже всі були у повній бойовій готовності. За його словами, навіть його кабінет став бойовою позицією.

“Коли ти заходив у будівлю Міністерства оборони до того – там же купа постів, – то всі хлопці чергові стояли просто в формі. А коли я заїхав близько 5-ої ранку 24-го, то всі вони вже були в бронежилетах, в шоломах, з автоматами, з ріжками. Тобто по повній бойовій вдягнуті. Це зразу кидалося в очі. І миттєво почали рости мішки, з яких робилися укріплення, бойові позиції”.

Як згадує Резніков, в приймальні генерала Валерія Залужного уже керували оборонними діями.

“Приймалися доповіді відповідних командирів з різних напрямків: що відбувається, де, на якому напрямку. Приймаючи доповіді, давали реакцію відповідну. Доповідають: “То-то і то-то відбувається, ми робимо то-то”. Окей. Якщо Залужний бачив, що, наприклад, потрібна підтримка арти, йде колона, він набирає того, хто відповідає за арту. Каже: “Можеш нанести ураження?”. “Так, скомунікуй”. Йшло реальне живе керування військами.

Через усі засоби: от всі види телефонів, які вам відомі. В нас є спецзв’язок наш, військовий, є телефони захищені, а є просто звичайні месенджери, які вам всі відомі – вони всі були використані.

Була велика активізація, але в моїй пам’яті не закарбувалося якоїсь особливої зміни, яка би з Залужним відбулась. Він був сфокусований і зібраний завжди, відколи я з ним познайомився. Тому він таким і залишався.

Для нього нічого не змінилося. Він готувався все життя до цього нападу, і от цей момент настав. Залужний просто робив свою справу. І це дає завжди таку впевненість. Бо ти бачиш його, і Мойсюк (заступник Залужного – УП) такий же, Шаптала (начальник Генштабу – УП) такий же – абсолютно спокійні.

Ну, правда, багато матюків, звісно, було включено в команди. Коли йшла команда “Стріляй!”, то вона звучала трохи іншими словами”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.