Прикарпатки печуть для воїнів паски у печі

Війна, Новини, Суспільство

У селі Пороги Солотвинської громади цими днями випікають паски для військових на фронт. Сільські жінки заздалегідь почали пекти великодню здобу для українських воїнів.

У селі кажуть, що смачною домашньою паскою хочуть підтримати бойовий дух захисників, які тримають оборону проти російських загарбників, повідомляє “Галицький кореспондент”, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Цього тижня ми спекли понад 100 пасок, – каже завідуюча бібліотекою с. Пороги Марія Перегінець. – Але це лише початок. Наші господиньки цими днями продовжуватимуть випікати пасочки на передову. Працюємо за принципом, якщо Божа ласка, то вдається паска!”

Пані Марія розповіла, що люди в їхньому селі дуже дружні. Про це свідчить акція “Разом до перемоги”, яка триває від початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну. Більше року селяни приносять закрутки, печуть булочки та інші здоби для військових.

Борошно, яйця, молоко, масло, сир та інші інгредієнти для пасочок також принесли порогівчани. А печуть домашню смакоту господині, які мають вдома піч. За класичним рецептом та найдавнішим українським звичаєм пасочки годиться випікати саме в печі.

Господині села переконані, що отримавши домашню паску воїни відчують тепло рідного дому та вдячність людей. Так як тісто треба добре вимішувати, то пекарки вкладають туди не лише свою працю, але й свою любов. Після чого пасочки фасують та ставлять у піч.

Процес виготовлення тривалий, але вартий результату, переконують господині.

Вже згодом паски прикрашають глазур’ю та синьо-жовтою посипкою.
Порогівчанки вважають, що найменше що вони можуть зробити для захисників – це подарувати частинку домашнього тепла у вигляді смачної пасочки.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.