На війні загинув “Аташе” — талановитий оператор і рекламіст з Івано-Франківська (фото)

Війна, Новини, Суспільство

На війні загинув колишній оператор ТРК “Вежа” Андрій Бойко. Це сталось 6 квітня внаслідок ворожого обстрілу поблизу Гуляйполя Запорізької області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  ТРК «Вежа».

Андрій Бойко був командиром стрілецького взводу 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ імені Дмитра Вітовського.

“Честь всім тим, хто захищає Україну, тим, хто зараз в окопах і на постах, всім тим, хто б‘ється і перемагає противника, який в десятки разів переважає в артилерії, авіації, техніці та снарядах, всім тим, хто після декількох поранень і контузій, беруть зброю в руки, і всупереч болю, стискаючи зуби, йдуть в бій! Ми продовжуємо справу попередніх поколінь, ми пишемо історію цілого світу, і ми переможемо!», — писав раніше Захисник на своїй сторінці в Instagram.

Андрій з перших днів повномасштабної війни добровільно вступив до лав ЗСУ і до останнього відважно боронив Україну.

Андрій Бойко народився 5 жовтня 1996 року в Івано-Франківську.

З 2011 по 2014 рік навчався в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Вищу освіту здобув у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Також закінчив аспірантуру в університеті імені Короля Данила.

Працював головним оператором в ТРК «Вежа». Здійснював знімання та монтаж телесюжетів до випусків місцевих новин. Створював авторські телепрограми та YouTube проєкти.

Згодом став підприємцем. У 2018 році спільно з командою однодумців заснував компанію «Лампа Продакшн», яку згодом було перейменовано в «YANG.agency».

Компанія під керівництвом Андрія створювала відеоконтент, зокрема, соціальні та рекламні ролики, телепрограми, а також здійснювала SMM супровід різних підприємств та брендів.

Андрій Бойко був активним у громадському житті. Захоплювався історією. Вів та пропагував тверезий спосіб життя.

З початку повномасштабного російського вторгнення зголосився до оборони України. Отримав позивний “Аташе”.

Брав участь у боях в Запорізькій області. Отримував контузію, внаслідок чого згодом проходив лікування та реабілітацію. Після цього знову повернувся на фронт.

Загинув з побратимом 6 квітня близько 15:30 під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу поблизу міста Гуляйполе Запорізької області.

“Деякі люди вміють світити зсередини. Вони засвічують весь простір навколо своїм теплом, любов’ю і вмінням захистити від найгіршого та найлютішого ворога. В них стільки хоробрості та відваги, що на своїх плечах вони готові тримати весь світ. Наш з вами світ.

Таким був Андрій. Хто знав Його, той бачив це світло, цю відвагу, і цю любов, яку неможливо осягнути очима — лише серцем. З першого дня повномасштабної війни Андрій вступив до лав ЗСУ і боронив життя кожного з нас в найгарячіших точках військового протистояння.
Вчора Андрій загинув. Ми втратили найкращого друга, брата, частину нашої сім‘ї, з ним і частину нашого серця“, — йдеться у повідомленні YANG.agency.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.